+32 51 63 74 20 HaTwee, Koolskampstraat 63, 8810 Lichtervelde

HaTwee wil bijdragen aan een circulaire economie

De producten die we vervaardigen en gebruiken bij het poederlakken hebben hun oorsprong in onze aardse reserves. Deze grondstoffen zijn niet onuitputtelijk en vaak onderhevig aan onvoorspelbare prijsschommelingen door speculaties en economische belangen van enkele grote multinationals.

Zuinig omspringen met deze oergrondstoffen of gebruik maken van alternatieve hernieuwbare grondstoffen liggen aan de basis van circulaire economie. Is het gecoate product versleten of niet meer nodig? Dan kan je gaan renoveren, herstellen of herbruiken.

Circulair denken is dus de boodschap!

Poedercoatings zijn vrij van schadelijke stoffen en de overspray win je terug in de spuitinstallatie. De graad van terugwinning hangt sterk af van hoe de poedercoatingproducent de grondstoffen samenstelt en hoe de korrelgrootteverdeling van het poeder is. Met selectief afgemalen poeder kan je tot 100% van het poeder op de werkstukken aanbrengen, dus er is geen verlies! Bijna de helft, 49% om precies te zijn, van de poeders die HaTwee op de markt brengt, wordt voor 100% gebruikt als metaalconservering. De graad van terugwinning d.m.v. cyclonen tijdens het applicatieproces is tot 6% hoger met dit geclassificeerd poeder.
Govesan maalt zijn poeders als één van de enige producenten selectief af, dus met een gereduceerd aandeel fijne deeltjes. Dat komt het applicatierendement ten goede. De applicateur heeft zo minder poeder nodig om hetzelfde oppervlak te spuiten.

Naast zink is ook olie een uitputbare grondstof. Straks hebben we misschien geen olie meer om metalen te conserveren met verf of poedercoating. De vraag is enkel: wanneer geraakt deze olie op?

Coatings voor de toekomst

Ook HaTwee weet hier het antwoord niet op. Wat wij wel weten is dat we moeten streven naar coatings die gemaakt worden met grondstoffen die niet uit olie zijn ontgonnen. In samenwerking met coatingproducent ST Powder Coatings heeft HaTwee een receptuur klaar waarbij poeders gemaakt worden met grondstoffen die niet uit olie zijn ontgonnen. Veelbelovend voor de toekomst maar nog even geduld, er is nog wat werk aan de winkel. We zijn ervan overtuigd dat dit de coatings van de toekomst zullen worden: coatings uit plantjes!

Garanties voor een duurzame economie

Helpen de wereldwijde afspraken om de CO2 (koolstofdioxide) uitstoot te reduceren te vervullen is een doelstelling van HaTwee. Wij kunnen ervoor zorgen dat de installaties een lange levensduur hebben door de juiste coatingsystemen in te zetten. Periodieke inspecties en onderhoud staan garant voor een goed rendement én het is circulair verantwoord! We streven ernaar om zo weinig mogelijk coating in te zetten voor een zo lang mogelijke bescherming. Kleinverpakkingen, snel maatwerk, beheerste productkwaliteit en poeders met verminderd aandeel fijne deeltjes zorgen ervoor dat je met minder poeder meer lakwerk kunt uitvoeren. Duurzaam opwekken van duurzame energie is het motto!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw bezoek na te gaan. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie