+32 51 63 74 20 HaTwee, Koolskampstraat 63, 8810 Lichtervelde

HaTwee, poederlak is ons vak...al 30 jaar

Hans en Anne Mie zijn met hun tweetjes HaTwee gestart. Twee keer de H zoals bij Hans Hooyberg, maar H2 staat ook voor waterstofgas. Dit kennen we als dé brandstof voor de toekomst zonder uitstoot, maar ook als het gas die uit verzinkt materiaal ontsnapt tijdens het moffelen van de poedercoating. Een knipoog naar onze focus, duplex-systemen behandelen met respect voor onze planeet.

WITRUIMTE

Anne Mie Scheldeman, ontwikkelaar met een hart voor kwaliteit

Anne Mie, ingenieur scheikunde, startte haar carrière in de boeiende wereld van poedercoating in het labo van Flanders Powder. Met de harsen, pigmenten en additieven jonglerend en aan de zijde van ervaren ingenieurs, was de stap naar productontwikkeling van poedercoating snel gemaakt. Ook werd ze snel ondergedompeld in de applicatieprocessen van belangrijke applicateurs. Vanuit haar R&D-functie verrijkte de contacten met leveranciers de kennis over de grondstoffen en hun toepassingen zeer snel. Anne Mie legt steeds de nadruk op risicobeperking door de ontwikkeling van kwaliteitsvolle producten. De link met productie was een evidentie want de procesparameters zijn onlosmakelijk verbonden met de karakteristieken van een goede poederlak en feilloze applicatie. Door de jaren heen had Anne Mie alle processen van ontwikkeling tot afgewerkt product doorlopen en leidde ze Flanders Powder naar het ISO 9001 certificaat. Anne Mie was voor de vertegenwoordigers het vaste aanspreekpunt voor technisch advies. Later groeide ze door tot R&D-verantwoordelijke. 16 jaar ervaring in formulaties van poedercoating vereenvoudigt het spreken met de labo’s van de producenten.

WITRUIMTE

Hans Hooyberg, creatieve generalist

Hans start in 1988 als net afgestudeerde ingenieur mechanica (energetica), bij Sadef, een producent van koud gewalste metalen profielen met oppervlaktebehandeling. De anodiseerafdeling ontstond uit de toelevering aan bussenfabrikant Jonckheere, het moederbedrijf. Een dompellijn en later een poederlakkerij gaven de koudgewalste langsliggers voor vrachtwagens van DAF, Volvo,... corrosiebescherming van hoog niveau.

Zo ontpopte hij zich als ingenieur in de oppervlaktebehandeling. Alles stond in het teken van optimalisatie: minder stilstanden, snelle kleurwissels, meer output.. In 1990 werd een snelle laklijn achter een bestaande buizenlijn geplaatst voor het lakken van geperforeerde profielen en omheiningspaaltjes. Met een snelheid van 20 m/min, zwevend doorheen deze futuristische lijn werd elk profiel netjes afgelakt zonder contactpunten. De CEO Pierre Carbonez had als leuze “Wat kan zal”, drie woorden als vrije vertaling van de wet van Murphy. Fouten en stilstanden moesten verbannen worden. De kwaliteit van het lakwerk was niet langer een toevalligheid, de productiviteit verviervoudigde. Bovendien was verzinkt materiaal een gemeen goed voor Sadef. Duplex-systemen, verzinkt staal afgewerkt met een organische coating, beschermen immers staal voor zeer lange tijd. Als kersverse ingenieur zal zo'n ervaring tellen voor de rest van je carrière.

Na zes jaar intensieve engineering in anodisatie, poederlakkerijen en afvalwaterbehandeling werd het tijd voor een volgende stap. Hans werd vertegenwoordiger bij Flanders Powder, die in 1989 gestart waren met de productie van epoxy - en polyesterpoedercoating. Zo kwam hij in contact met veel andere lakkerijen in de sector. Na twee jaar kreeg Hans tien vertegenwoordigers onder zich als sales manager en was verantwoordelijk voor deverkoop van poeddercoating in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Polen. Als lid van het managementteam verlegde hij de focus terug naar productie. Uitval moest omlaag, levertermijnen korter, kwaliteit omhoog. Het verlieslatende bedrijf werd omgeturnd tot een renderend bedrijf wat de directe aanleiding was tot de verkoop van Flanders Powder aan het Canadese Protech, die eerder zijn oog liet vallen op het pioneersbedrijf Oxyplast met zijn lucratieve licenties.

Dit werd tegelijk ook de aanleiding voor Hans en Anne Mie om hun eigen bedrijf te starten...

Klik op de tekst in de tijdlijn hieronder om meer te lezen over enkele highlights in het bestaan van HaTwee.

WITRUIMTE

WITRUIMTE

WIRUIMTE

Deze website maakt gebruik van cookies om uw bezoek na te gaan. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie