2007

2007 De start met Govesan & een eigen magazijn

In 2006 werd Flanders Powder overgenomen door het Canadese Protech-Oxyplast. Het leek een kans om samen met het Oxyplast-management deze groep verder uit te bouwen van enige producent tot belangrijkste leverancier van poedercoatings in de Benelux. Anne Mie werd belast met het samensmelten van de twee productgamma’s. Hans kreeg de opdracht het machinepark van Flanders te integreren in de fabriek van Oxyplast en de productie te leiden in Mendonk. Deze veelbelovende samenwerking kwam echter kort na de overname tot een breuk door familiale en persoonlijke redenen.

Dan maar zelf aan de slag? Via hun netwerk zochten Hans en Anne Mie 2007 contact op met de Spaanse producent Govesan. De keuze voor een samenwerking als distributeur viel op Govesan omwille van de hoogwaardige kwaliteit van de producten, de uitermate geschikte ligging en de reïnvestment-politiek van het familiebedrijf. Govesan produceerde toen 8000 ton poedercoating per jaar. Vanaf 1 november 2007 startte HaTwee als exclusieve distributeur van Govesan in de Benelux, het begin van een mooie toekomst.

De aankoop van het magazijn in de Koolskampstraat in Lichtervelde gaf HaTwee de mogelijkheid snel te leveren. Een snelle logistiek service is heel erg belangrijk in de sector, zeker voor de courante RAL kleuren. Ze richtten een laboratorium op en kochten de nodige meetapparatuur om de klanten van dienst te zijn. In de spuitcabine kunnen ze snel een paar plaatjes spuiten voor klanten en poeders testen. “EHBO” in poedercoating is een peiler van de HaTwee service die door veel van de klanten echt gewaardeerd wordt. Vanaf de eerste dag kochten ze ook een ovenmeettoestel aan om inzicht te krijgen in de ovencondities bij de klanten. Dankzij de ervaring uit de vorige jobs is deskundig advies geven voor verbetering en optimalisatie eenvoudig.

WITRUIMTE